Kontakt oss  |  Lenker  |  

Om Costa Blanca

Her finner du noe informasjon om Costa Blanka og området rundt Villa KLM

Costa Blanca (spansk for Den hvite kyst) er en 200 km lang kyststrekning i provinsen Alicante i det østlige Spania. Costa Blanca strekker seg fra Denia i nord til Pilar de la Horadada i sør. Navnet stammer fra 1957, da flyselskapet British European Airways lanserte sin rute fra London til Valencia og brukte navnet Costa Blanca i sin markedsføring. Siden har kysten, som ligger ut mot Middelhavet, blitt til et av Europas mest attraktive turiststeder. Stedet har derimot en lang og spennende historie før dette, noe som setter preg på området. I Villa Joyosa settes eksempelvis skuespillet om maurer og kristne opp hver sommer, noe som det kan være verdt å få med seg.

 

costa blanca

 

Turismeindustrien er velutviklet i området, som blant annet er populært blant britiske og tyske turister. I 2007 estimerte de norske konsulatene i Benidorm og Torrevieja at det bodde cirka 23 000 nordmenn på Costa Blanca. Området er tilholdssted for Den norske skole Costa Blanca, og den norske sjømannskirken samt senteret Solgården ligger bare et steinkast unna Villa KLM.

Områdets popularitet skyldes en rekke faktorer. Det er et godti klima og en mangfoldig og rik natur i området. Umiddelbar tilgang til kyst og varme strender så vel som vakre daler og hyggelige landsbyer i fjellene bidrar også med sitt.

Samtidig har området blitt atraktivt som turistmål i forbindelse med ulike fonøyelsesparker og andre turistaktiviteter i området. Her finnes fornøyelsesparker, dyreparker, badeland og aqualand Her finner man altså noe for enhver..

Området har også en unik tilgang på gode spanske råvarert. Det vil være mulig å få mange gode gastronomiske opplevelser på en reise til Costa Blanca.

Natur

For deg som er interresert i natur kan disse lenkene være aktuelle:

Naturreservater i Costa Blanca

Natur i Costa Blanca

Fritid

Har du med barn eller ønsker å dra i fornøyelsesepark selv kan disse steden være aktuelle.

Aqualandia

Mundomar

Terra Mitica

Terra Natura

Generelt

Kultur

Området er rikt på kulturelle opplevelser. Her finner du noe. Blant annet Mauros y Christianos festivalen.

Mauros y Christianos

Comunitat Valencia

Mat

Det finnes en rekke gode resturanter. Vi kan ikke sette opp dette her, me anbefaler å ta en tur innom flere av de lokale fiskemarkendene. Prøv ut den lokale maten der du er. Denne er ofte den beste.

Det norske Costa Blanca

Det norske Spania er blitt et uttrykk de fleste kjenner til. Selv om huset til KLM ligger utenfor de norske koloniene i ormådet er det en rekke muligheter for å få et inttrykk av det hva det Norske spania har å by på. I Alfaz del Pi finnes det norsk bokhandel, grunnskole og videregående skole, norsk sjømannskirke . Norges største helseforetak i utlandet, Reuma-Sol Senter, eid av Norges Revmatikerforbund, ligger i Alfaz del Pi. I tillegg til nordmenn i området er andre store folkegrupper i kommunen er briter, nederlendere og belgiere. Her er noen lenker over andre norske etableringer på Costa Blanca:

Solgården

Den Norske Skolen

Det norske magasinet Costa Blanca

Principado - mer informasjon
Sertifisering i turnusplanlegging,utdyping av innhold
TEAM OG TEAMUTVIKLING

Kurset skal gi forståelse og innsikt i hvilke utfordringer en organisasjon står overfor når det ønskes at viktige virksomhetsområder skal organiseres og ledes som team. Les mer..

.
ENDRINGSLEDELSE

Kurset skal gi forståelse og innsikt i hvilke utfordringer en organisasjon står overfor når det gjelder å planlegge og iverksette endringer. Spesielt fokus vil bli lagt på lederrollen og medarbeiderrollen. Kan kjøres ved stor etterspørsel. Les mer..

KONFLIKTHÅNDTERING

Kurset skal gi forståelse og innsikt i hvilke utfordringer en organisasjon står overfor når det gjelder å forholde seg til krevende situasjoner og personer, som kan ende opp i konflikter og konfliktsituasjoner. Les mer..

PRAKTISK PERSONALLEDELSE

Kurset skal gi forståelse og innsikt i hvilke utfordringer mellomledere med personalansvar står overfor. Fokuset er speielt rettet mot å skape et godt arbeidsmiljø, med vekt på gjensidig faglig respekt og behov for læring og utvikling. Les mer..

PROSJEKTLEDELSE

Kurset skal gi forståelse og innsikt i bruk av prosjektorganisasjon som virkemiddel for å planlegge og gjennomføre vellykket endrings- og utviklingsarbeid. Spesielt fokus rettes mot det å være leder i forskjellige typer prosjekter. Kan kjøres ved stor etterspørsel. Les mer..

GRUNNLEGGENDE ØKONOMIFORSTÅELSE

Kurset skal gi forståelse og innsikt i hvilke utfordringer en organisasjon står overfor når det gjelder praktisk økonomistyring. Spesielt fokus på grunnleggende økonomiforståelse. Les mer..

VERDIBASERT LEDELSE

Kurset skal gi en grunnleggende forståelse og innsikt i verdibasert ledelse. Verdibasert ledelse fokuserer på å utvikle en verdibevisst organisasjon og organisasjonskultur. Kan kjøres ved stor etterspørsel. Les mer..

ORGANISASJON OG LEDELSE

Kurset gir en grunnleggende innføring i organisasjons- og ledelsesfaget, basert på den internasjonalt renommerte læreboken til forfatterne Bolman og Deal. Organisasjonen som formelt og uformelt system vil bli beskrevet. Kan kjøres ved stor etterspørsel. Les mer..